Una finca de 104 habitatges del barri de Sant Ildefons, a Cornellà, serà la primera que es rehabilitarà, després de la signatura dels acords entre el CMH, el MITMA i Territori

En els propers dies es validaran 31 sol·licituds més per rehabilitar 585 habitatges, amb una subvenció pública de 3,2 milions d'euros i una inversió total de 7,2 milions


22/02/2023

Als 35 municipis metropolitans que envolten Barcelona hi ha607.753 habitatges construïts, molts dels quals amb una certa obsolescència física per antiguitat i manca de conservació. A més, les tècniques utilitzades a l'època (aïllaments pobres, ventilació deficient) són causa d'un mal comportament energètic. La pandèmia ha fet encara més evident la necessitat d'actualitzar les prestacions del parc metropolità d'habitatges, especialment per millorar les condicions de seguretat, accessibilitat i eficiència energètica. Per afrontar aquest repte, el CMH va aprovar el llançament d'una convocatòria d'ajuts per finançar accions de rehabilitació energètica.

La clau d'aquesta convocatòria és l'aportació de fons europeus Next Generation, transferits al Consorci Metropolità d'Habitatge per part del MITMA, a través de la Conselleria de Territori. L'aportació d'aquests fons destinats a la rehabilitació d'habitatges significa un impuls molt important per als objectius de rehabilitació d'habitatge de l'AMB. La convocatòria té una dotació de102 milions d'euros per al període 2022-2026,que converteixen aquesta iniciativa en la principal acció de renovació del parc d'habitatges duta a terme fins ara a l'àrea metropolitana de Barcelona.

El Pla preveu rehabilitar 13.650 habitatges entre 2022 i 2026, i que unes 35.000 persones se'n puguin beneficiar. Els projectes i les obres de reforma, a més, generaran4.000 llocs de treball directes.

Els edificis a rehabilitar estan situats als municipis de Badalona, Barberà del Vallès, Begues, Cerdanyola del Vallès, Corbera de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, l'Hospitalet de Llobregat, Montgat, Pallejà, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Sant Feliu de Llobregat i Santa Coloma de Gramenet.