Els 2.710.000 euros provenen del Programa d'Impuls a la Rehabilitació dels Edificis Públics






23/02/2023

L'institut Dertosa de Tortosa rebrà una inversió de 2.710.000 euros per obres de rehabilitació i millora de l'eficiència energètica. Els fons provenen del Programa d’Impuls a la Rehabilitació dels Edificis Públics (PIREP), finançat a través dels ajuts europeus Next Generation EU.  

Per millorar l'eficiència energètica de l'edifici s'hi instal·laran plaques fotovoltaiques i sistemes d'aerotèrmia. A més, se substituiran les finestres per d'altres amb menor pèrdua energètica. També es canviaran les cobertes per millorar-ne l'estanquitat, la seguretat i l'eficiència. Finalment, es millorarà el sistema d'il·luminació.  

A través dels fons REACT-EU s'invertirà en la millora energètica d'un total de 14 centres de secundària de les Terres de l'Ebre, destinant-hi un total de 3,7 milions d'euros per renovar calefaccions, calderes, aïllaments i tancaments, entre d'altres (aquí més informació).  

L'edifici actual de l'institut Dertosa data dels anys 60, i si bé anteriorment s'hi ha realitzat ampliacions i adequacions, la intervenció actual millorarà el conjunt dels més de 7.000 metres quadrats de l'equipament per tal que l'edifici sigui més sostenibles i energèticament més eficaç i eficient.  

Font: Departament d'Acció Exterior i Unió Europea - 16 de febrer 2023.