DIPLOCAT i la Fundació Jaume Bofill, amb la col·laboració de la Delegació del Govern al Regne Unit i Irlanda, han organitzat un programa de visites (Learning Walk) al Regne Unit per conèixer de primera mà experiències ‘fora escola’. El fil conductor és aprofundir en el dret a l’educació més enllà de l’escola promogut per l’Aliança per l’Educació 360, la qual treballa per garantir aquest dret a partir de l’impuls de continguts, espais de treball i reflexió. Per part de l'FMC participa en la visita la vicepresidenta Alba Pijuan






14/03/2023

L’Aliança per l’Educació 360’ actualment la formen 355 agents catalans, com ajuntaments, consells comarcals, entitats socioeducatives i universitats, entre altres, que es coordinen per augmentar la participació dels infants de 5 a 14 anys a les activitats extraescolars i, així, reduir les desigualtats educatives.

El programa de visites al Regne Unit té lloc del 14 al 16 de març i està adreçat principalment les àrees d’educació dels municipis que en aquests moments implementen el Passa port Edunauta, un programa d’educació 360 enfocat a reconèixer i ampliar aprenentatges, i el qual està present en una trentena de municipis catalans.

La participació també està oberta a organismes, institucions públiques i/o entitats amb perfils professionals que estiguin interessats amb l’educació fora escola, especialment si el seu treball esta vinculat a garantir l’equitat en l’accés, la millora de la qualitat de les activitats o la dinamització d’agents del territori. Per part de la Federació de Municipis de Catalunya forma part d’aquesta delegació la vicepresidenta Alba Pijoan, presidenta de l’Àrea de Cohesió Social de l’FMC i alcaldessa de Tàrrega.