La Comissió Europea els ha atorgat prop de 800 mil euros, dins un consorci d'entitats de diferents països d'Europa






16/03/2023

L'Ajuntament de Malgrat de Mar participa en un projecte europeu que preveu convertir l'edifici de l'escola pública Marià Cubí i Soler en un equipament energèticament autosuficient. És per aquest motiu que la Comissió Europea ha atorgat 10.558.608,73 euros a la proposta, dels quals 796.678,5 euros són per al projecte d'aquest municipi.  

La idea és rehabilitar l'edifici escolar i instal·lar-hi panells fotovoltaics que permetin cobrir les necessitats energètiques de l'equipament, per reduir-ne la demanda i alhora es millori la qualitat de l'aire i la capacitat de climatització instal·lant un innovador sistema de ventilació a la façana. El calendari per executar el projecte és de quatre anys. Ara s'ha començat a redactar el projecte i a dissenyar els materials que es faran servir. Es preveu que l'any que ve es comencin a fer les instal·lacions.   
 
L'Ajuntament de Malgrat de mar forma part d'un consorci d'entitats, que està format per vint-i-vuit centres de recerca i innovació i empreses del sector de diversos països europeus com França, Alemanya, Holanda, Dinamarca, Bèlgica, Hongria i Romania, així com d'altres ciutats de l'Estat espanyol com Biscaia, Madrid i Logronyo. Aquest consorci està liderat pel centre de recerca del País Basc, Fundació Tecnalia Research Innovation, que és qui va convidar al municipi.  

Font: Departament d'Acció Exterior i Unió Europea - 14 de març 2023.