En el marc de la tercera convocatòria del Programa Extraordinari de Plans de Sostenibilitat Turística a les Destinacions 2023, amb finançament de fons Next Generation EU






11/05/2023

Els prop de 53,7 milions d'euros de fons Next Generation EU, dins el marc de la tercera convocatòria del Programa Extraordinari de Plans de Sostenibilitat Turística a les Destinacions 2023, aniran dirigits a 17 destinacions amb 50,7 milions i prop de 3,2 milions d'euros per a un projecte específic per potenciar espais de banys interiors, que lidera la Diputació de Girona. 

En el pla de 2023, el Govern català ha prioritzat els projectes de destinacions turístiques litorals corresponents a les tipologies següents: destinacions de sol i platja molt internacionalitzades; sol i platja mixta/residencial; i destinació rural costanera.
 
Les propostes aprovades en la reunió del 9 de maig, en el marc de la Conferència Sectorial de Turisme, tenen en compte les valoracions fetes per la Direcció General de Turisme i la Secretaria d'Estat de Turisme, són les següents:

· Ajuntament de l'Ametlla de Mar. La cala més natural (2 milions d'euros)
· Ajuntament de Begur. Smart Tourism Mobility (3 milions d'euros)
· Ajuntament de Cadaqués. La perla sostenible de la Mediterrània (2,7 milions d'euros)
· Ajuntament de Calella. Optimització de la gestió hídrica, adequació del litoral i transformació intel·ligent (5 milions d'euros)
· Ajuntament de Cambrils. Vila marinera sostenible (2 milions d'euros)
· Ajuntament de Castelló d'Empúries. Dues ànimes de cultura, natura i esport (2 milions d'euros)
· Ajuntament de Deltebre. Ròtula, xarxa de mobilitat sostenible al Delta de l'Ebre (2 milions d'euros)
· Ajuntament de l'Escala. L'Escala, mar d'Empúries (2,5 milions d'euros) (imatge notícia) 
· Ajuntament de Palafrugell. Palanca per a la millora del model turístic (2 milions d’euros)
· Ajuntament de Palamós. Impuls del turisme sostenible, cohesió territorial i l'ecomobilitat en el litoral (3 milions d’euros)
· Ajuntament de Salou. Consolidació d'una destinació turística sostenible, intel·ligent, inclusiva, accessible i activa (5 milions d'euros)
· Ajuntament de Sitges. Pla Estratègic de Sitges (5 milions d'euros)
· Ajuntament del Vendrell. El Vendrell, ciutat de la música (2 milions d'euros)
· Ajuntament de Vila-seca. Cal·lípolis, l'equilibri sostenible (5 milions d'euros)
· Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. Vilanova cromàtica: verd, blau i taronja (2 milions d'euros)
· Consell Comarcal del Maresme. Maresme EuroVelo 8 (3 milions d'euros)
· Diputació de Barcelona. Costa Barcelona - Delta del Llobregat. Accions innovadores per a un turisme sostenible de sol i platja (2 milions d'euros)

En aquesta reunió, a més d'aquests 17 plans territorials, també s'han aprovat prop de 3,2 milions d'euros destinats a la Diputació de Girona, pel projecte Riunatur, que té com a objectiu potenciar la desconcentració i la dinamització turística sostenible en espais de bany interiors de les comarques gironines.

Aquesta és l'última de les tres convocatòries que han format part del Programa Extraordinari de Plans de Sostenibilitat Turística a les Destinacions per gestionar fons europeus Next Generation. En total, Catalunya s'hauran gestionat 55 plans i més de 206 milions d'euros.
 
Informació primera convocatòria (aquí).

Informació segona convocatòria (aquí). 
 
Més informació de la Conferència Sectorial de Turisme del 9 de maig de 2023 (aquí).

Font: Departament d'Acció Exterior i Unió Europea - 10 de maig 2023.