Una vintena de municipis d’arreu del territori català projectarà les diferents pel·lícules fins al desembre. La segona edició del Festival Itinerant de Cinemes Africans de Catalunya és una iniciativa impulsada per l’entitat CinemÀfriques i el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament






12/07/2023

El FICAC és un projecte pioner al nostre país que va néixer l’any 2022 amb la clara vocació de convertir-se en una cita clau per a conscienciar sobre la necessitat de canviar la imatge que es projecta del continent africà a través de les seves cinematografies. El FICAC té com a objectiu convertir-se en un espai d’entreteniment i difusió que a través del cinema ha fet florir el vell mantra que emfatitza que la cultura serveix per a modelar la consciència. Per a fer això, més enllà de proposar un catàleg seleccionat amb molta cura, el festival ha volgut connectar-se i articular-se tant amb el teixit cultural, educatiu i social, com amb la diàspora africana a Catalunya.

El festival és itinerant i, fins al desembre, farà parada a diversos municipis com Banyoles, Cambrils, Castellbisbal, Castelldefels, Esplugues de Llobregat, Girona, La Bisbal d’Empordà, Montcada i Reixac, Olor, Salt, Tarragona, Torelló, Torroella de Montgrí, Valls, Vilafranca del Penedès, i Vilanova i la Geltrú.