Una acció impulsada per la Comissió Europea per a la transició verda i digital a través d’un Pacte Verd Local: competitivitat econòmica, resiliència social i la qualitat de vida


19/07/2023

La Comissió Europea (CE) ha anunciat el nom de les ciutats seleccionades per participar en les activitats en el marc del Repte de les Ciutats Intel·ligents de la CE. Entre les 64 ciutats, de 17 països de la UE, s'hi troben un total de 12 ciutats espanyoles i d'aquestes, dues són catalanes: Castelldefels i Sant Cugat del Vallès.

L'Intelligent Cities Challenge (ICC) és una iniciativa de la CE que dona suport a les ciutats europees perquè les seves economies locals facin la transició verda i digital mitjançant els Pactes verds locals. L'ICC ajuda les ciutats europees a aprofitar el poder de les tecnologies d'avantguarda, alhora que milloren la seva competitivitat econòmica, la seva resiliència social i la qualitat de vida dels seus ciutadans.

La participació en el Programa ICC requereix que la ciutat participant implementi un Pacte verd local, o bé una sèrie d'accions concretes adreçades a fer la transició cap a una economia més resilient i sostenible. Per fer-ho, les ciutats seleccionades rebran el suport a través de l'intercanvi de coneixements i bones pràctiques amb altres ciutats europees i l'ajuda de mentors i experts europeus i internacionals.

Les ciutats tindran l'oportunitat de fer xarxa internacional i augmentar la seva visibilitat a través de la diplomàcia de la ciutat. Al mateix temps podran convertir l'estratègia de la ciutat en accions amb impacte.

Font: #InternacionalDiba - juliol de 2023.