L'actuació, llargament esperada comptarà amb finançament europeu, a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència






02/10/2023

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha adjudicat les obres per al soterrament de la línia R2 de Rodalies al seu pas per Montcada i Reixac i la construcció de nova estació a aquest municipi per 540,4 milions d'euros (IVA inclòs). El projecte serà executat per la UTE integrada per Comsa-FCC-Ferrovial i ha estat aprovat el dimecres 27 de setembre pel Consell d'Administració d'Adif. Aquesta actuació compta amb finançament de fons Next Generation EU, a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. 

La integració del ferrocarril al nucli urbà de Montcada i Reixac suposarà una transformació urbanística i ferroviària sense precedents, atesa la seva diversitat i complexitat tècnica i constructiva. Així, inclou la construcció d'un túnel de 4 quilòmetres pel qual passaran les vies de la línia R2 que, alhora, sumarà una tercera via per ampliar la capacitat i la resiliència del sistema.

Així mateix, incrementarà les condicions de seguretat per als veïns i l'explotació ferroviària, en eliminar els dos passos a nivell situats en aquest àmbit, amb una elevada densitat de trànsit de vehicles i vianants i en una xarxa amb un gran nombre de circulacions de les línies R2 i R11 de Rodalies, compta de plena satisfacció municipal. La integració crearà nous espais de convivència i dinamització socioeconòmica i contribuirà a la reducció de la petjada de carboni.

Font: Govern d'Espanya - 27 de setembre 2023 (imatge notícia Ajuntament de Montcada i Reixac).