El primer dels vídeos es titula 'Empoderament local per a la transició energètica a Balenyà' i tracta un projecte que s'està duent a terme en aquest municipi d'Osona






04/10/2023

La Representació de la Comissió Europea a Barcelona ha publicat el primer dels 5 vídeos documentals que mostren exemples concrets de projectes finançats amb fons Next Generation EU a Catalunya i l'impacte que tenen en la ciutadania. Els vídeos es publicaran al canal de Youtube de la Representació de la CE a Barcelona (aquí).  

El primer dels vídeos es titula "Empoderament local per a la transició energètica a Balenyà" i tracta un projecte que s'està duent a terme en aquest municipi i que ha permès consolidar la Comunitat Energètica de Consum Compartit sense ànim de lucre Balenyà Sostenible. Es tracta d'una comunitat integrada per més de cent veïns i veïnes de Balenyà que volen fer el pas cap a un model de transició energètica al municipi (aquí). 

Cada divendres d'octubre, es publicarà un nou vídeo, que tractarà sobre algun projecte finançat amb fons Next Generation EU. Concretament es publicaran els següents: 
- "Oliveres monumentals per a la dinamització socioeconòmica i la conservació de la biodiversitat". Es tracta d'un projecte destinat a promoure el cultiu ecològic d'oliveres monumentals a les Garrigues (divendres 6 d'octubre).
- "Dones Riu" de la Fundació SURT, que busca millorar l'ocupabilitat i la inserció laboral de les dones en dos sectors emergents, l'economia verda i l'economia digital (divendres 13 d'octubre).
- "Pentabilities" de la Fundació Bofill. Es tracta d'un programa que fomenta les habilitats socioemocionals de l'alumnat a l'aula amb eines digitals innovadores (divendres 20 d'octubre).
- "Dipcan", un projecte que identifica i selecciona el tractament més adequat gràcies a la integració de dades clíniques a la intel·ligència artificial (divendres 27 d'octubre).

Font: Departament d'Acció Exterior i Unió Europea - 3 d'octubre 2023.