Es reuneix la Xarxa Catalana pel Dret al Temps, que agrupa a més de 200 organitzacions per impulsar polítiques pel dret al temps al conjunt del país
La trobada s’ha fet en el marc de la Time Use Week 2023, el principal esdeveniment internacional dedicat a promoure polítiques del temps, coorganitzat per la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la Diputació de Barcelona i la Barcelona Time Use Iniciative






19/10/2023

La Xarxa Catalana pel Dret al Temps (XCDT) ha celebrat avui la seva primera Trobada General, que ha servit d’espai de reunió perquè les més de 200 organitzacions adherides comparteixin les seves prioritats en la consecució del dret al temps a Catalunya. Creada l’octubre de 2022, la Xarxa té l'objectiu d'avançar en el dret al temps de tota la ciutadania i en una organització del temps més equilibrada i justa a Catalunya.

Entre les organitzacions que participen en aquest fòrum hi ha Foment del Treball Nacional, Pimec, CCOO, UGT, diverses representants d’entitats supramunicipals i de municipis pioners en polítiques del temps com Barcelona, Lleida, Amposta, Esplugues de Llobregat o l’Àrea Metropolitana de Barcelona. També s’ha comptat amb la presència de la societat civil, a través d’organitzacions com la Taula del Tercer sector i l’Associació de Micropobles de Catalunya, i amb grups de recerca en usos del temps com el QUIT a la UAB, el grup Coopolis de la UB o el Centre d’Estudis Demogràfics.

La trobada ha tingut un format participatiu, on totes les organitzacions membres han pogut aportar idees i propostes d’actuació per a fer possible l’objectiu comú de millorar els usos del temps a Catalunya. El dia s’ha tancat amb la trobada de recerca, on s’han pogut escoltar algunes de les perspectives i línies de recerca en usos del temps punteres a Catalunya.