L'objectiu és dotar els municipis de petits de comerços i serveis bàsics per millorar la comoditat, la salut i el benestar dels seus habitants i, alhora, frenar el despoblament


28/11/2023

La Diputació de Tarragona ha concedit ajuts per valor de 100.000 euros a un total de 12 municipis de la demarcació. En concret, es tracta de Blancafort, la Bisbal de Falset, Colldejou, Freginals, els Garidells, Gratallops, Pira, Prat de Comte, Pratdip, Querol, la Torre de Fontaubella i Vilanova d’Escornalbou.

Per segon any consecutiu aquesta línia d’ajuts permet als ajuntaments de menys de 1.000 habitants crear o millorar locals municipals o locals privats cedits als ajuntaments per adequar-hi espais de venda al detall que també puguin oferir serveis bàsics com la perruqueria, la podologia, la psicologia o la fisioteràpia, entre altres.

Els espais multiserveis són establiments comercials físics, de titularitat pública, on es venen al detall productes alimentaris i d’altres sense tenir una especialització en un únic producte. En aquests espais hi pot conviure la prestació d’algun servei bàsic per a satisfer les necessitats i millorar la qualitat de vida, la salut i el benestar de la ciutadania.