Una actuació de la qual 897.030 euros provenen dels fons Next Generation EU


31/01/2024

El Departament de Territori, junt amb l'Ajuntament de Mataró, han presentat les característiques de la nova promoció de 60 habitatges de lloguer social que el Departament, a través de l'INCASÒL, construirà a la ciutat. Els habitatges estan distribuïts en quatre edificis situats en quatre parcel·les que l'Ajuntament de Mataró ha cedit a l'INCASÒL mitjançant la constitució d'un dret de superfície per a 75 anys signat recentment. Es preveu licitar les obres aquest estiu per iniciar-les a començaments de 2025. El cost de l'actuació és de 7,58 milions, dels quals 897.030 euros provenen dels fons Next Generation EU. 

Els edificis de la promoció tenen una alçada de quatre plantes. On la tipologia d'habitatge ha estat desenvolupada amb la finalitat que els 60 habitatges tinguin doble orientació i s'afavoreixi el bon assolellament i ventilació natural de totes les estances, tant principals com secundàries. Així, tots els habitatges compten amb ventilació creuada i vistes a diferents orientacions, establint una relació més estreta amb la climatologia i els espais exteriors des del confort de l'habitatge. 

Finalitzada la construcció, l'Agència de l'Habitatge de Catalunya adjudicarà els habitatges d'acord amb els criteris que s'estableixin conjuntament amb l'Ajuntament de Mataró. També l'Agència serà l'encarregada de dur a terme l'administració. A més, es preveu una reserva del 25% dels habitatges per a joves menors de 35 anys i un mínim de quatre d'ells per a persones amb mobilitat reduïda. 

Font: Departament d'Acció Exterior i Unió Europea - 26 de gener 2024.