El passat divendres va tenir lloc, a l’escola bressol La Mercè de Sant Boi de Llobregat, l’acte de presentació del projecte PRESAFALÍN (Salut, família i Primera infància) en el marc de col·laboració entre la Diputació de Barcelona i la Gasol Foundation adreçat a les escoles bressol municipals i espais familiars






05/02/2024

L’objectiu és promocionar les habilitats, capacitats i coneixements de les famílies per acompanyar els infants en el seu creixement saludable i prevenir l’obesitat infantil a través de la promoció d’hàbits com l’activitat física i l’esport, una alimentació saludable, les hores de son i el benestar emocional dels infants i les seves famílies en el marc educatiu. Enguany és la primera vegada que es desenvolupa el projecte a les escoles bressol municipals i els espais familiars per a infants de 0 a 3 anys, concretament a 14 escoles bressol i 2 espais familiars de la província.

Més de 240 famílies de la província de Barcelona tenen l’oportunitat de participar en el projecte PRESAFALÍN focalitzat en potenciar habilitats com l’autoeficàcia i la resiliència i el creixement saludable dels infants. El 52,3 % de les 760 famílies participants en edicions anteriors del programa han experimentat una millora en la seva autoeficàcia, és a dir, se senten més capaces d’acompanyar els seus fills/es en el seu creixement, mentre que un 42,6 % han millorat la seva resiliència, o la capacitat d’afrontar situacions que poden posar en risc el desenvolupament saludable dels seus infants. PRESAFALÍN celebrarà aquest curs 2023-2024 la seva quarta edició.

L’acord entre la Diputació de Barcelona i la Gasol Foundation destaca també la voluntat de potenciar les habilitats dels professionals de les escoles bressol municipals, contribuir a l’empoderament de les comunitats i a la reducció de les desigualtats.

PRESAFALÍN es duu a terme gràcies al suport de la Diputació de Barcelona a centres de Pineda de Mar, Mollet del Vallès, Igualada, Sant Boi de Llobregat, Mataró, Santa Coloma de Gramenet i Viladecans. Les famílies que participen al projecte estan acompanyades dels educadors dels centres i de l’equip de la Gasol Foundation, recorren els quatre grans eixos del projecte: activitat física i esport, alimentació, son i benestar emocional. A través de jocs, dinàmiques i activitats, comparteixen i exploren la importància i les possibilitats de créixer de forma saludable des dels primers anys de vida.