Comptaran amb finançament europeu a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència






08/02/2024

El Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible ha adjudicat, mitjançant l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (ADIF) i per un import de 10 milions d'euros, el contracte d'obres per a l'ampliació de les vies d'apartat de tres estacions del corredor d'ample convencional Saragossa-Casp-Tarragona: Chiprana i Nonaspe (Saragossa) i Flix.

Aquestes actuacions es completen amb altres que ADIF desenvolupa entorn dels serveis d'Autopista Ferroviària, en el trajecte Saragossa-Lleida-Tarragona, el de més demanda al conjunt de la xarxa ferroviària, amb més de 100 circulacions/setmana per sentit.

Aquests serveis seran clau per a l'impuls del transport de mercaderies, el desenvolupament de la intermodalitat a la Península i els tràfics entre Europa i el Marroc.

Les obres d'ampliació de les vies d'apartat de les estacions catalanes de Flix, Juneda i Raimat (entitat municipal descentralitzada de Lleida), junt amb d'altres de l'Aragó, comptaran amb finançament europeu a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, amb finançament de fons Next Generation EU.

Font: Govern d'Espanya - 31 de gener 2024.