El projecte és la millora de la seguretat viària dels usuaris més vulnerables i és una actuació que s'inclou dins el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència


08/02/2024

El Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible ha aprovat l'expedient d'informació pública i definitivament el projecte de traçat per a la construcció d'una passarel·la de vianants sobre l'AP-7, dins el terme municipal de Santa Margarida i els Monjos. Una actuació compta amb un pressupost estimat de més de 868.000 euros (IVA inclòs). 

L'objectiu del projecte és millorar la seguretat viària dels usuaris més vulnerables buscant potenciar una mobilitat més sostenible. Per aquest motiu, la passarel·la s'ha projectat pel costat de Tarragona del pas superior de l'autopista, ja que les voreres són més amples i disposen d'enllumenat en tota la longitud. A més, en previsió de l'ampliació del quart carril, s'han projectat dues obertures per col·locar únicament una pila a la mitjana, sense piles laterals.

L'actuació s'inclou al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, que destina 659 milions d'euros dels fons Next Generation EU per modernitzar més de 80 túnels, protegir fauna i usuaris vulnerables i promoure la sostenibilitat, l'eficiència energètica i l'acció contra el soroll a les carreteres a la Xarxa de Carreteres de l'Estat.

Font: Govern d'Espanya - 1 de febrer 2024.