Les dues darreres actuacions per a culminar la ruta sumen una inversió de 2,6 milions d'euros, amb cofinançament del Programa Operatiu del FEDER 2014-2020 a Catalunya






21/02/2024

El Departament de Territori, ha anunciat que aquesta primavera es completarà la ruta cicloturística dels Llacs, itinerari entre Lleida i la Pobla de Segur que es combina amb la línia d'FGC entre aquestes poblacions. En aquest moment hi ha en execució la construcció de diverses estructures en el tram Cellers – Salàs de Pallars, que finalitzaran el juny, i en relació amb el tram Balaguer-Sant Llorenç de Montgai entrarà en funcionament el mes de març. Aquestes dues són les darreres actuacions per a culminar la ruta i sumen una inversió de 2,6 milions d'euros, amb cofinançament del Programa Operatiu del FEDER 2014-2020 a Catalunya.

Una actuació que entra de ple dins xarxa catalana de rutes cicloturístiques de llarg recorregut per a promoure l'ús de la bicicleta de forma segura com a element turístic, esportiu i d'oci, una de les línies d'actuació de l'Estratègia Catalana de la Bicicleta 2025. 

El traçat de la Ruta cicloturística dels Llacs, un cop completat, tindrà 107 km de longitud total i transcorrerà per les comarques del Segrià, la Noguera i el Pallars Jussà, paral·lelament i complementària a la línia d'FGC Lleida - la Pobla de Segur, en un entorn d'alt valor paisatgístic. 

La Ruta dels Llacs s'estructura en tres trams. El primer, de 46,5 km, transcorre entre Lleida, Balaguer i Sant Llorenç de Montgai per camins naturals i vials que ressegueixen el curs del riu Segre. La part entre Lleida i Balaguer ja està en servei i ara es completarà el tram restant de 12,6 km fins a Sant Llorenç de Montgai. 

El segon tram, de 27 km, es fa en combinació amb el ferrocarril entre les estacions de Sant Llorenç de Montgai i Cellers-Llimiana. D'aquest punt, neix el tercer tram fins a la Pobla de Segur, de 33,8 km. La part entre Salàs de Pallars i la Pobla de Segur ja està en funcionament. Cal apuntar també que, el Consell Comarcal del Pallars Jussà ha desenvolupat, amb la col·laboració del Departament de Territori, l'itinerari entre Cellers i Salàs de Pallars, i que ara s'està completant l'adequació i millora de les estructures de la carretera C-13. 

Font: Departament d'Acció Exterior i Unió Europea - 19 de febrer 2024.