Aquests afecten el projecte de modernització del Canal d'Aragó i Catalunya i del reg del Canal de Pinyana que abasta 6 termes municipals de la província de Lleida






12/03/2024

El Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA), mitjançant la Societat Mercantil Estatal d'Infraestructures Agràries, ha formalitzat a Lleida dos convenis per destinar un total de 45.000.000 d'euros a executar obres de modernització que permetin estalviar aigua i costos energètics a regadius de Lleida i Osca.

El primer és el projecte de modernització del Canal d'Aragó i Catalunya que millorarà l'eficiència energètica amb la incorporació d'energies renovables a la zona de regadiu que compta amb un pressupost de 20 milions d'euros, beneficiarà a 11.088 regants i actuarà sobre una superfície de 104.850 hectàrees.

I el segon és el projecte de modernització en estalvi d'aigua del reg del Canal de Pinyana, que abasta els termes municipals de Benavent de Segrià, Corbins, Lleida, la Portella, Torre-Serona i Vilanova de Segrià que compta amb una inversió de 25 milions d'euros. D'aquesta es beneficiaran 673 regants, pretenen reduir també l'ús actual d'energies fòssils i els costos energètics, en subministrar-se l'aigua de reg per gravetat a les 1.880 hectàrees afectades.

Ambdues actuacions s'emmarquen a la denominada Fase III, del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, que entra dins del Pla per a la millora de l'eficiència i la sostenibilitat en regadius promogut pel MAPA, per la qual cosa estan cofinançades amb fons Next Generation EU.

Font: Govern d'Espanya - 11 de març 2024.

(Aquí) més informació del tema.