Per a ciutats europees més grans i petites amb pràctiques turístiques destacades, innovadores i sostenibles






15/04/2024

Sota el paraigua del Turisme Intel·ligent, la Comissió Europea ha llançat una nova edició dels dos concursos per promoure el turisme intel·ligent i sostenible a la Unió Europea, connectar i enfortir destinacions i facilitar l'intercanvi de bones pràctiques de 2025.  

La Capital Europea del Turisme Intel·ligent reconeix els èxits destacats de les ciutats europees com a destinacions turístiques en quatre categories: sostenibilitat, accessibilitat, digitalització, així com patrimoni cultural i creativitat. 

El Pioner Verd Europeu del Turisme Intel·ligent, successor del concurs European Destinations of Excellence (EDEN), premia les destinacions més petites que han implementat estratègies reeixides per impulsar el turisme sostenible mitjançant pràctiques de transició verda. 

- Capital Europea del Turisme Intel·ligent 
  • Poden sol·licitar el títol totes les ciutats que es trobin en un estat membre de la UE o un país no comunitari participant en el Programa del Mercat Únic, que tinguin més de 100.000 habitants. (Aquí) trobareu la Guia per als sol·licitants.
- Pioner Verd Europeu del Turisme Intel·ligent 
  • Poden sol·licitar-hi totes les destinacions que es trobin en un estat membre de la UE o un país no comunitari participant en el Programa del Mercat Únic, amb una població demogràfica entre 25.000 i 100.000 habitants. (Aquí) trobareu la Guia per als sol·licitants.
La data límit per presentar-s'hi és fins al 31 de maig de 2024

Les que ostenten el títol de l'edició 2024 com a Capital Europea del Turisme Intel·ligent és Dublín i el Pioner Verd del Turisme Intel·ligent la italiana Grosseto.

Font: Departament d'Acció Exterior i Unió Europea - 7 de març 2024.