L'obra té un pressupost d'uns 3.718.000 euros i és finançada pel Servei Català de la Salut amb fons europeus REACT (Next Generation EU)






27/03/2024

El Centre d'Urgències d'Atenció Primària (CUAP) Mollerussa, de nova construcció, estarà llest aquesta primavera i serà el segon equipament d'aquest tipus a la regió sanitària. Amb una inversió de 3.718.000 euros, és finançada pel Servei Català de la Salut amb fons europeus REACT, un pressupost dins del fons Next Generation EU dirigit a reforçar l'estat del benestar i els serveis públics. 

S'espera que el centre millori l'accessibilitat de l'atenció primària a l'àrea del Pla d'Urgell on, fins ara, moltes urgències de mitjana i baixa complexitat requerien desplaçament a Lleida. A més, respon a l'augment de població que ha vist la comarca en els últims anys així com a la falta de capacitat del CAP de Mollerussa envers l'augment de serveis oferts en els Punts d'Atenció Continuada. El terreny on s'ha construït ha estat cedit per l'Ajuntament de Mollerussa. 

El nou centre serà el segon CUAP de la Regió Sanitària Lleida i estarà annexat a l'actual CAP Mollerussa, que també s'ha de remodelar pròximament. EL CUAP tindrà una superfície d'uns 1.150 metres quadrats, a més d'una base del SEM (Sistema d'Emergències Mèdiques), i estarà obert les 24 hores, 365 dies a l'any. Donarà servei d'atenció continuada i urgent de baixa i mitjana complexitat a unes 65.000 persones de les comarques del Pla d'Urgell (Àrea Bàsica de Salut (ABS) Pla d'Urgell), les Garrigues (ABS les Borges Blanques) i l'Urgell (ABS Agramunt, Bellpuig i Tàrrega). 

Recentment, també s'ha fet públic que el Departament de Salut està invertint més de 93 milions d'euros per millorar els equipaments de salut de la Regió Sanitària de Lleida des del 2022 (aquí la informació).

Font: Departament d'Acció Exterior i Unió Europea - 22 de març 2024 

(Aquí) un altra notícia relacionada amb el tema al web.