Els diferents alcaldes de les localitats gironines per on passarà el camí de Mar han acollit el projecte de manera molt positiva, i han destacat que permetrà crear un flux de turisme durant tot l'any, amb pernoctacions en les diferents poblacions de les costes catalana i francesa i que desestacionalitzarà el turisme d'estiu. També han cridat l'atenció en la necessitat d'una conservació posterior, com un dels punts clau de la nova infraestructura






26/04/2024

Miquel Noguer, president de la Diputació de Girona; Nathalie Regond-Planas, representant de les poblacions de la costa de la Catalunya del Nord, i més d'una vintena d'alcaldes de les localitats costaneres gironines han participat en la presentació del projecte del camí de Mar, que pretén enllaçar Argelers amb Malgrat aprofitant les rutes ja existents, i crear-ne d'altres, per completar tot el recorregut. Un cop acabada, l'obra tindrà un total de 250 quilòmetres.

A la jornada informativa també hi han participat la vicepresidenta tercera de la Diputació de Girona i primera tinenta d'Alcaldia de l'Ajuntament de Palamós, Maria Puig; l'alcaldessa de Mont-ras i diputada Vanessa Peiró; l'alcalde de Roses i diputat Josep Maria Martínez; i l'alcalde de l'Escala i diputat Josep Bofill.

El projecte del camí de Mar preveu un recorregut des d'Argelers fins a Malgrat, amb un total de 250 quilòmetres, que es podran fer en diferents fases, segons el ritme i les necessitats de cada persona. De totes maneres, la idea inicial és poder-lo cobrir com a màxim en divuit etapes.

La ruta es divideix en tres trams: nord, central i sud, i dels 250 quilòmetres totals, actualment n'hi ha 155 que ja estan fets i en bon estat, 62 en els quals cal alguna intervenció i 33 on cal unir els camins.