La trobada d'Alcaldes.eu, amb el títol 'Eleccions Municipals 2015: l'Àrea Metropolitana de Barcelona' celebrada el dijous 5 de febrer, va servir per posar en comú aspectes relacionats amb la política municipal






06/02/2015

Durant la trobada, diversos alcaldes i alcaldesses van posar en comú les seves opinions sobre diferents aspectes, com ara, la situació política actual a Catalunya i la resta de l’Estat, l’impacte sobre la ciutadania de la crisi econòmica i les mesures preses pels ajuntaments, l’aturada de les inversions en infraestructura, les conseqüències de l'LRSAL, i les polítiques actives d’habitatge, entre d'altres.
 
Ana del Frago va remarcar la feina de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, "pionera en nous models de gestió i ràpida resposta, en temes com la pobresa energètica". També va recordar que cal tenir "visió d'anticipació als problemes per tenir reaccions ràpides i solucionar-los".
 
Durant la seva intervenció, l'alcalde de Barcelona i president de l'AMB, Xavier Trias, va demanar més competències per actuar en aspectes com l'increment d'efectius de policies locals i els desnonaments. "La Generalitat té una situació financera impossible i l'Estat intenta impedir que l'entitat municipal i supramunicipal doni atenció social", ha subratllat Trias, qui ha defensat l'AMB com a eina per intentar pal·liar problemes de finançament i continuar donant serveis a la ciutadania.
 
Els altres ponents que van participar en aquest esmorzar-col·loqui van ser Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, en representació de l’ACM; Raquel Sánchez, alcaldessa de Gavà; Pilar Díaz, alcaldessa d’Esplugues de Llobregat; Joan Ramon Casals, alcalde de Molins de Rei; Salvador Prat, alcalde d’Olesa de Montserrat; Francesc X. Garcia, alcalde de Montgat; Ismael Àlvarez, alcalde de Pallejà; Esther Pujol, alcaldessa de Tiana; i Isidre Sierra, alcalde de Sant Climent de Llobregat.