Resolució CLT/3049/2014, de 22 de desembre. DOGC núm. 6805, de 6 de febrer de 2015. Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural.

06/02/2015

La resolució publica l’Acord del Consell d’Administració de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural de 19 de desembre de 2014, pel qual s’aproven les bases específiques que han de regir les subvencions en espècie per a la contractació d’espectacles professionals inclosos en el catàleg d’espectacles Programa.cat, el qual figura com a annex.
L’objecte d’aquestes bases és la concessió de subvencions en espècie consistent en la contractació de les actuacions d’espectacles d’arts escèniques i concerts professionals inclosos en el catàleg d’espectacles Programa.cat (http://cultura.gencat.cat/programacat) que formin part de la programació estable d’iniciativa municipal.
L’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural abonarà directament a la companyia, formació musical o empresa responsable de l’espectacle la part subvencionada del seu cost i la resta l’ha de pagar l’ens local que l’ha programat.
Queden excloses d’aquesta línia de subvencions:
a) Les programacions d’ens locals en equipaments classificats com a equipaments escènics i musicals locals multifuncionals i centres de producció territorial del Sistema Públic d’Equipaments Escènics i Musicals de Catalunya (en endavant SPEEM), d’acord amb el Decret 48/2009, de 24 de març, que tinguin subscrit conveni de suport amb el Departament de Cultura o amb la Diputació de Barcelona, en els municipis de la seva demarcació.
b) Les programacions dels equipaments de la ciutat de Barcelona.
c) Les programacions d’ens locals en equipaments escènics i musicals de caràcter singular, d’acord amb el Decret 48/2009, de 24 de març.
d) Les actuacions d’espectacles que siguin d’entrada gratuïta, amb l’excepció de les propostes artístiques que s’hagin concebut per fer-se al carrer.
e) Les actuacions que formin part del programa de la festa major del municipi, exceptuant les propostes d’arts de carrer.
f) Les funcions destinades específicament a públic escolar.
g) Les funcions concebudes o destinades al ball del públic assistent (orquestres de ball, discjòqueis, ballades de sardanes, entre d’altres).
h) Els espectacles que no siguin de caràcter professional.
Poden optar a aquestes subvencions els ajuntaments de Catalunya o ens públics vinculats o dependents, inclosos els consorcis, les fundacions i les societats mercantils amb capital social íntegrament o majoritàriament de les entitats esmentades.
Les actuacions objecte de subvenció han d’estar dins el catàleg d’espectacles Programa.cat (http://cultura.gencat.cat/programacat).