El passat divendres 6 de març, la Comissió de Prevenció i Seguretat de la Federació de Municipis de Catalunya va mantenir una trobada amb 32 representants municipals

12/03/2015

En el marc d'aquesta reunió es van tractar els següents temes, que són d'interès per a la Comissió, com: 

Codi d’Ètica de la policia de Catalunya

L'FMC ha participat mitjançant un representant en el Grup de treball que ha elaborat el nou Codi d'Ética de la Polícia de Catalunya qui va resumir de les tasques realitzades des de la darrera reunió del Plenari de la Comissió de Prevenció i Seguretat, el passat novembre de 2014, on ja vam avançar la informació sobre els treballs d'aquest Codi fins la definitva versió que van finalitzar el passat 23 de gener. També, es van exposar els aspectes més destacats de l'esmentat Codi que ja ha estat aprovat pel Govern i publicat en el DOGC del passat 26 de febrer.

Per la seva banda, el President de la Comissió de Prevenció, Lluis Tejedor va manifestar l'oportunitat d'aquest Codi per millorar les nostres organizaciones i posar en valor les bones pràctiques i la voluntad de servei pública de les Polícies Locals.

Projecte de decret pel qual s’aprova el Reglament del procediment del règim disciplinari aplicable als cossos de policia local de Catalunya

Aquest va ser un altre punt tractat en la reunió on es van resumir els principals trets d’aquest projecte de reglament. Els treballs es van iniciar al mes de maig de 2014, a iniciativa del Departament d’Interior. I durant el procés de redacció d'aquest decret el món local ha tingut poc marge per poder fer aportacions amb la finalitat de polir aspectes més rellevants, tot i que és evident que hi ha marges de millora, sembla un projecte de reglament precipitat. Al llarg de la sessió de divendres es va recollint opinions amb arguments a favor, però també en contra.

El President de la Comissió, Lluis Tejedor va informar als assistents que l'FMC formularia al·legacions a l'esmentat projecte de reglament en el termini d'informació pública que finalitza a finals d'aquesta mateixa setmana.

Impacte de la Llei d’acompanyament de pressupostos 2015 de la Generalitat de Catalunya sobre la normativa de seguretat pública

Com a tercer punt en l'ordre del dia es va fer una valoració de les principals afectacions d'aquestes norma referent a: llocs de treball; canvis de grup d’algunes categories laborals; registre de policies locals; document d’acreditació professional; nova periodicitat del Pla de Seguretat de Catalunya.