L’acte ha tingut lloc avui 5 de març, a les 12:30 hores, al Saló Torres Garcia del Palau de la Generalitat






04/03/2015

El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs; el president de la Federació de Municipis de Catalunya, Xavier Amor; i el president de l’Associació Catalana de Municipis, Miquel Buch; han signat un conveni de col·laboració per impulsar la incorporació de les clàusules socials en la contractació de l’administració pública local.

En el conveni, el Govern de la Generalitat, a través de l’Oficina de Supervisió i Avaluació de la Contractació Pública, es compromet a facilitar l’assessorament necessari a les entitats municipalistes per a la incorporació de clàusules socials a la contractació pública. Per la seva banda, l’FMC i l’ACM duran a terme en els ajuntaments accions de comunicació i sensibilització dels efectes positius que té la incorporació de les clàusules socials en els expedients de contractació pública.

En paraules del president de l'FMC, Xavier Amor, el que avui s'ha signat és un "compromís de les entitats municipalistes que té a veure amb un apropament a la gent dels instruments i els mitjans que posa el sector públic al servei del desenvolupament i del progrés: obrir els procediments de contractació pública als sectors menys protegits forma part del mateix objectiu que mouen a les Directives Comunitàries quan intenten ara que l’accés de les PIMES a la contractació pública es tradueixi en un major rendibilitat econòmica i social". En aquest sentit, "refermem aquí el compromís de l'FMC amb les Entitats del Tercer Sector per l’esforç fet fins ara".

Xavier Amor també ha volgut expressar en aquest acte el compromís de l'FMC per millorar la competitivitat del nostre sector públic local, afirmant que la Federació de Municipis de Catalunya s’implicarà amb les línies mestres de l'Estratègia UE 2020 pel que fa als governs locals: "és per això que treballem per una adequada i ràpida interiorització de les noves Directives Comunitàries en matèria de contractació".