10/03/2015

Podeu consultar les últimes novetats publicades a l’Oficina Virtual per a la Coordinació Financera amb les Entitats Locals, en concret les que fan referència als següents continguts:

 

  1. Compliment de l’art. 79 de la Llei 36/2014, de 26 de desembre, de Pressupostos Generals de l’Estat pel 2015, sobre la fórmula pel càlcul de l’esforç fiscal dels municipis, necessaris per a procedir a la liquidació definitiva de la seva participació en els tributs de l’Estat corresponents al 2015.

     

El Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques ha posat a disposició dels ajuntaments l’eina informàtica amb la què poden presentar per mitjans telemàtics la informació necessària sobre l’esforç fiscal davant les Delegacions d’Economia i Hisenda, d’acord amb l’art. 79 de la Llei 36/2014, de Pressupostos Generals de l’Estat del 2015.

 

És important recordar que, la data límit per presentar la informació és fins el 30 de juny de 2015, tant pels ajuntaments que vulguin presentar la informació via telemàtica amb la signatura de l’Interventor o, en el seu cas, del titular de l’òrgan de la Corporació Local que tingui atribuïda la funció de comptabilitat. O bé, en suport paper.

 

Trobareu tota aquesta informació explicada al text de la Resolució de la Secretaria General de Coordinació Autonòmica i Local, publicada el passat 2 de març de 2015, en relació a la informació a subministrar per les Corporacions Locals relativa a l’esforç fiscal i la seva comprovació en les Delegacions de l’Estat.

 

En el cas dels ajuntaments de la província de Barcelona, recordeu que l’ORGT us facilita un certificat amb les dades de cada ajuntament, que són les que podeu entrar a l’aplicació de l’Oficina Virtual juntament amb la resta de dades que corresponguin.

 

  1. Aplicació del Pla Pressupostari a Mig Termini 2016-2018 d’Entitats Locals.

 

També en l’Oficina Virtual podeu trobar l’eina informàtica que permet que les Entitats Locals puguin comunicar la informació comptable del Pla Pressupostari a Mig Termini al Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques.

 

D’acord amb la nota publicada en l’Oficina Virtual l’aplicació estarà oberta fins les 18h del proper Dilluns, 23 de març de 2015.

 

També trobareu la guia publicada pel Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques que us pot ajudar a l’hora de presentar la informació pel compliment de les obligacions contemplades en l’Ordre HAP/2105/2012, d’1 d’octubre, per la que es desenvolupen les obligacions de subministrament d’informació previstes en la Llei Orgànica 2/2012, de 27 d’abril, d’Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera.