El passat dimarts, 17 de març es va reunir a la seu de l’FMC, una representació de la Comissió d’Habitatge, presidida per l’alcaldessa de Barberà del Vallès, Ana del Frago, i que va comptar amb la participació del Secretari d’Habitatge del Departament de TiS, Carles Sala






20/03/2015

La reunió va tenir lloc a petició de la mateixa FMC davant l’anunci del passat gener del Departament de TiS sobre la campanya promoguda pel propi departament en relació a les inspeccions dels habitatges amb protecció oficial, i sobre les concrecions dels escrits que des de la Secretaria d’Habitatge s’han fet arribar a determinats ajuntaments per iniciar actuacions sancionadores.

L’objecte de la reunió era manifestar davant els responsables de la Secretaria d’Habitatge la voluntat que des dels inicis han tingut els ens locals que formen part de la nostra entitat de col·laborar conjuntament amb la Generalitat de Catalunya davant de la problemàtica que suposa per a moltes famílies mantenir el seu habitatge pels motius sobradament coneguts per tothom.

Des dels ajuntaments es va demanar que davant l’esforç que des de totes dues administracions s’està fent per donar respostes a les dures realitats actuals de totes aquestes famílies, era necessari i prioritari treballar conjuntament. Al mateix temps, no es pot obviar la realitat que la majoria de l’actual parc d’habitatge buit en aquests moments a Catalunya està en mans de les entitats financeres.

Al llarg de la reunió també es van comentar aspectes més concrets com l’actual tramitació en el Parlament de la Llei de l’Impost sobre l’habitatge buit; es va recordar les modificacions introduïdes en la Llei del dret a l’habitatge per la Llei d’acompanyament als pressupostos del 2014; així com també es va anunciar per part de la Secretaria d’habitatge una nova ordre que sortirà en breu sobre ajuts al lloguer per al 2015. Per part dels representants municipals també es va demanar agilitzar els processos d’adjudicació dels pisos que consten en el Registre de Sol·licitants.

La conclusió d’aquesta trobada és la voluntat de totes dues administracions de trobar mesures que ajudin a mobilitzar el Parc d’Habitatges Buits, però tenint en compte la realitat de cada poble i ciutat.