Va tenir lloc a Barcelona el passat 24 de març






23/03/2015

Aquesta jornada s’organitza en el marc del Conveni que tenen subscrit des de l’any 2012 la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona i al qual s’afegeixen l’any 2013 la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis. L’objecte del mateix és col·laborar interinstitucionalment en una estratègia per tot Catalunya amb la finalitat de trencar tòpics i rumors que existeixen sobre la diversitat i en pro de la convivència.
 
Les percepcions i les imatges històricament i socialment construïdes són difícils de canviar, per això és necessari un discurs compartit i polítiques comunicatives per part de les administracions i institucions catalanes, que ajudin a prevenir no només els rumors, sinó les discriminacions, el racisme i la xenofòbia.  La Jornada vol difondre i compartir les experiències i les estratègies que s’estan desenvolupant en aquest àmbit;  i fer-ho en un espai de reflexió i diàleg tècnic i ciutadà.
 
Per part de l'FMC va intervenir a la jornada M. Rosa Ball, vicepresidenta de la Comissió d'Immigració de la Federació de Municipis de Catalunya i regidora de Drets Civils, Cooperació i Igualtat de l'Ajuntament de Lleida.