La Resolució TES/597/2015, de 23 de març, publicada al DOGCnúmero 6843, d'1 d'abril, fa pública la convocatòria de subvencions de l'any 2015, per al finançament de projectes i actuacions d'entitats i associacions veïnals dels barris d'habitatges administrats o gestionats per l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, i se n'aproven les bases reguladores

17/04/2015

L’article 26.3 del Decret 75/2014, de 27 de maig, del Pla per al dret a l’habitatge, disposa que en funció de la disponibilitat pressupostària, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya pot aprovar convocatòries de subvencions per al desenvolupament de projectes i actuacions específiques en àrees de risc d’exclusió residencial o amb degradació urbana. Els beneficiaris poden ser associacions de veïns o entitats sense ànim de lucre implantades en el territori de Catalunya.

Amb la finalitat de continuar amb el foment de projectes que tenen per objecte la cohesió social, i donar suport al teixit associatiu als barris administrats o gestionats per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i a les àrees de risc d’exclusió residencial o amb degradació urbana, es considera necessari aprovar, per a l’any 2015, una convocatòria de subvencions destinada al finançament de projectes socials d’actuacions comunitàries i activitats de cohesió social; i d’adequació de dependències de les associacions de veïns i de les entitats cíviques.

Són subvencionables els projectes i les activitats que promouen les entitats i associacions veïnals, que s’inclouen en els programes A i B següents:

- Programa A. Projectes d’actuacions comunitàries, consistents en activitats de foment d’actuacions relacionades amb les comunitats de propietaris i residents

- Programa B. Adequació i manteniment de dependències que constitueixen la seu de les entitats veïnals i dels espais o elements comuns.

La quantitat màxima de subvenció que poden rebre les entitats per l’actuació descrita en la base del programa A pot ser fins a un màxim de 15.000 euros i del programa B pot ser fins a un total màxim de 4.550 euros. Per les actuacions d’ambdós programes conjuntament no pot superar el total màxim de 15.000 euros.

Les sol·licituds de les subvencions objecte d’aquesta convocatòria, així com els documents acreditatius de la realització de l’activitat objecte de la subvenció, s’han de formalitzar en els impresos normalitzats que es poden obtenir al web de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. Aquests impresos també es faciliten a les dependències territorials de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya