Núria Parlon, alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet i diputada al Parlament, compareix com a representant de l’FMC al Comitè de Seguiment de la Renda Mínima d’Inserció, per donar el posicionament de la Federació sobre la Proposició de llei de la renda garantida de ciutadania






21/04/2015

La Renda Garantida de Ciutadania, que substituirà l’actual Renda Mínima d’Inserció, té l’objectiu d’assegurar els mínims d’una vida digna a les persones i a les famílies o nuclis de convivència que es troben en situació de pobresa.

En la seva intervenció, Núria Parlon ha defensat que "des de la Federació de Municipis de Catalunya considerem que per donar resposta a les necessitats bàsiques de la ciutadania, calen unes polítiques socials adequades, sempre acompanyades de recursos suficients per part de l’Administració de la Generalitat”. Al mateix temps, ha destacat la devallada de les aportacions de la Generalitat en matèria de serveis socials: "això es tradueix en més pobresa per a la ciutadania i, en conseqüència, una major pressió cap als ajuntaments".

En aquest sentit, també ha demanat que es reconegui que els ajuntaments han hagut d’anar incrementant les partides adreçades a polítiques socials dels pressupostos municipals: "han estat els serveis municipals els que han hagut de cobrir les mancances d’ingressos derivades de la situació de crisi per la que estan passant moltes famílies (pèrdua d’habitatge, pèrdua d’ocupació, cobrir subministraments bàsics, complementar beques menjador, etc...)”.

Finalment, Núria Parlon ha afegit que "necessitem un sistema de garantia de rendes que permeti afrontar les necessitats de la població dels nostres territoris i abordar les situacions de dificultat que les famílies pateixen des de l'arrel i amb mesures estructurals que permetin garantir el benestar i mantenir la cohesió social arreu del territori. Els ajuntaments no podem continuar pal·liant les situacions de necessitat de les nostres poblacions amb mesures d'urgència o ajuts puntuals que no permeten resoldre satisfactòriament el conjunt de necessitats de les famílies”.

La compareixença de Núria Parlon se celebra com a seguiment de la que va fer, en data 17 de febrer, Antoni Salvadó, vicepresident de la Comissió de Benestar i Acció Social de l'FMC i regidor de l'Ajuntament de Terrassa (adjuntem informació d'aquesta compareixença).