S'han aprovat les bases per a la concessió de subvencions als ens locals per finançar les despeses derivades de l'elaboració, la implementació i el desenvolupament de polítiques de dones

23/04/2015

La concessió de subvencions és d’abast anual o pluriennal.

Són subvencionables els supòsits següents:

A. El disseny i l’elaboració d’un pla de polítiques de dones

B. La implementació de projectes que incorporin la perspectiva de gènere i de les dones.

Els ens locals poden presentar com a màxim un total de dos projectes, ja sigui un supòsit A i un de B o dos projectes del supòsit B.

Són entitats beneficiàries els municipis, els consells comarcals, els consorcis de caràcter local, les entitats municipals descentralitzades i altres entitats supramunicipals situats a Catalunya, excepte les diputacions provincials, que elaborin un pla de polítiques de dones o que implementin projectes, programes o actuacions inclosos en un pla de polítiques de dones.

Es tenen en compte els municipis que tinguin plans propis de polítiques de dones a l’efecte de determinar la mitjana de població dels consells comarcals que presentin formularis de sol·licitud.

No es pot atorgar subvenció als ens locals que tinguin subscrit un contracte programa amb l’Institut Català de les Dones l’any de la convocatòria, excepte els ens locals que presentin un projecte de disseny i elaboració d’un pla de polítiques de dones.

El formulari de sol·licitud i la documentació que requereixen aquestes bases s’han de presentar únicament pels mitjans telemàtics de l’extranet de les administracions catalanes, el portal EACAT.

Pel supòsit del disseny i l’elaboració d’un pla de polítiques de dones l’import de la subvenció pot arribar fins a 4.500 euros, depenent del nombre d’habitants de l’ens local. En el cas de la implementació de projectes que incorporin la perspectiva de gènere i de les dones l’ajut pot arribar fins als 4.000 euros, depenent del tipus de projecte.