Poden optar a aquestes subvencions els ens locals de Catalunya o entitats que en depenen, de municipis de més de 3.000 habitants. Han de ser municipis que, o bé no disposen de biblioteca pública, o bé, si en tenen alguna, aquesta no és adequada, d’acord amb els paràmetres que estableix el Mapa de la Lectura Pública de Catalunya

23/04/2015

Es poden subvencionar els projectes que es redactin a partir de l’1 de gener de 2013.

Els ens sol·licitants poden disposar de la supervisió tècnica del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura en la redacció del projecte.

L’import de la subvenció és de 20.000 euros o bé de tot l’import del projecte si aquest és inferior a 20.000 euros, d’acord amb les disponibilitats pressupostàries.

Es consideren despesa subvencionable els honoraris per la redacció del projecte bàsic i d’execució d’una biblioteca per a la seva construcció, reforma, ampliació o rehabilitació. No són despesa subvencionable els honoraris del projecte si aquest està redactat per l’arquitecte municipal.

La dotació màxima de la convocatòria és de 100.000,00 euros que es financen amb càrrec a la partida pressupostària 7495D/4600001 del pressupost de l’OSIC per a l’exercici 2015.

El període per presentar les sol·licituds és del 23 d’abril al 6 de maig de 2015.

Les sol·licituds de subvencions i els altres tràmits associats al procediment de concessió dels ajuts i la seva justificació s’han de fer per mitjans telemàtics a través de l’extranet de les administracions catalanes. Des de la finestreta única de subvencions del Departament de Cultura es pot accedir a la plataforma esmentada, com també al formulari normalitzat de sol·licitud i, si escau, als models del projecte d’activitat o actuació i al del pressupost complet i detallat.