10 de juny a la Sala d'Actes de l'Edifici El Vagó

18/05/2015

L’objectiu de la jornada és incidir en la lluita contra la pobresa energètica des de les accions en l’edificació. Actuacions correctores, més perdurables en el temps, que han de fer compatible la reducció dels consums energètics amb la consecució d’habitatges més saludables.

L’Organització Mundial de la Salut en l’informe de la Comissió sobre determinants de la salut (2008), apunta que un entorn físic saludable és essencial per garantir l’equitat en salut i recomana vetllar per tal que la planificació urbana promogui estils de vida saludables i entorns segurs.

L’habitatge és el nostre entorn més proper i on passem la major part del nostre temps i juga, per tant, un rol cabdal en la nostra salut. L’efecte de la pobresa energètica ha generat un daltabaix molt important en moltes llars i esdevé, actualment, el principal risc de salut en la ciutat.

Les polítiques públiques per fer front a la pobresa energètica han prioritzat actuacions pal·liatives contra del cost de l’energia mitjançant bons socials, assumpció de deutes o incentivant el canvi d’hàbits de les persones residents.

Electes, responsables i personal tècnic municipal dels àmbits d'urbanisme i habitatge, d'obres i serveis, de la salut pública, d'esports i d'altre àrees relacionades amb el tema.

El termini per la inscripció finalitza el 29 de maig de 2015, a les 15.00 h.