Trobada a l'FMC, amb Ferran Tarradellas






18/06/2015

La Federació de Municipis de Catalunya durant aquests anys ha vingut organitzant diverses activitats per informar i apropar els governs locals a les polítiques que desenvolupa la Unió Europea en matèria econòmica, social i ambiental i poder ser un instrument d’ajuda pel desenvolupament i la millora de les nostres ciutats i pobles.

Durant el 2015 l’FMC realitzarà diverses activitats relacionades amb les institucions europees. En aquest sentit el 17 de juny vam realitzar una xerrada-col·loqui: "Els Governs Locals davant els reptes de la Comissió Junker: creixement o austeritat, ocupació, polítiques socials” a càrrec de Ferran Tarradellas director de la representació de la Comissió Europea a Barcelona.

Ferran Tarradellas després de fer una anàlisi de la situació econòmica a Europa i de l’impacte en les polítiques socials, del creixement de població a Europa i les repercussions de les finances públiques, del futur de les pensions i de les preocupacions de la ciutadania europea, ha explicar els eixos del Pla Junker.

El Pla Junker té com a missió desenvolupar un Pla d’inversions per a Europa amb l’objectiu de reforçar la competitivitat d’Europa d’estimular la inversió de cara a crear ocupació. Es mobilitzaran aproximadament 300.000 milions d’euros per infraestructures: xarxes de banda ampla, energètiques i de transport, educació, investigació e innovació, energies renovables i eficiència energètica, així com projectes d’ocupació entre els joves.

Ferran Tarradellas ha finalitzat la seva intervenció dient que en aquests projectes els ajuntaments poden realitzar projectes fonamentalment en la millora d’eficiència energètica de barris i ciutats que poden ajudar a l’ocupació d’aquells treballadors procedents de la construcció.