La Comissió Europea ja ha obert el concurs per a la 6a edició del premi Access City Award, el premi europeu per a les ciutats accessibles. Aquelles ciutats que tinguin més de 50.000 habitants tenen fins al 10 de setembre (a mitjanit, hora de Brussel·les) per presentar les seves candidatures al premi






25/06/2015

Des de l'any 2010, el premi Access City Award reconeix les ciutats dedicades a oferir un entorn més accessible en tots els àmbits, donant lloc a ciutats més  inclusives per a tothom. En cada edició es mostren bons exemples de projectes que demostren l'entusiasme i compromís de ciutats de tota la Unió Europea per facilitar l'accessibilitat a les persones grans i amb discapacitat. En els últims cinc anys, s'han inscrit al concurs més de 200 ciutats. Els projectes presentats ofereixen incomptables idees per convertir les ciutats en millors llocs per viure.

El lliurament de premis a les cinc ciutats guanyadores es farà en una cerimònia celebrada durant la Conferència del Dia Europeu de les Persones amb Discapacitat que tindrà lloc a Brussel·les el 7 de desembre de 2015. Es premiarà les ciutats guanyadores per la tasca duta a terme per facilitar a les persones amb discapacitat i a la gent gran l'accés a àmbits públics com l'habitatge, les zones de joc per a nens, el transport públic o les tecnologies de la comunicació.