La comissionada de Salut de l'Ajuntament, Gemma Tarafa, alerta que el nou ens facilitarà la privatització de la sanitat.Tarafa també va el seu malestar perquè el nou govern no va poder presentar al·legacions contra el consorci durant el període d'informació pública. De fet, la Federació de Municipis de Catalunya va sol·licitar una pròrroga perquè els governs entrants poguessin presentar recursos al nou ens i la seva petició va ser rebutjada

17/07/2015

L'Ajuntament de Barcelona es va posicionar ahir en contra del recent creat consorci sanitari de l'hospital Clínic. El consistori que dirigeix Ada Colau va defensar que "la fórmula jurídica del consorci, així com els nous estatuts de l'organisme, deixen la porta oberta i donen cobertura legal a la privatització de la sanitat pública”.

L'Executiu d'Artur Mas va donar ahir llum verda al nou ens amb l'aprovació dels estatuts de la nova figura jurídica de l'hospital, que estarà participada pel Servei Català de la Salut (CatSalut) i la Universitat de Barcelona (UB). Les bases del nou ens deixen també la porta oberta a què puguin entrar a formar-ne part entitats privades sense ànim de lucre.

La comissionada de Salut de l'Ajuntament, Gemma Tarafa, va alertar d'una possible privatització enooberta a través d'"aliances amb empreses”, una possibilitat que contemplen els controvertits estatuts.

(notícia publicada al País, de 17 de juliol de 2015)