S’ha publicat una llei que incorpora a l’ordenament un seguit de mesures per evitar els desnonaments que puguin conduir a una situació de manca d’habitatge, per evitar la pobresa energètica lligada a la situació d’exclusió habitacional i per garantir la funció social de la propietat i impulsar la creació d’habitatge assequible

03/09/2015

Concretament, l’art. 1 regula les mesures contra el sobreendeutament relacionat amb l’habitatge habitual; l’art. 2 el procediment extrajudicial per a la resolució de situacions de sobreendeutament; l’art.3 el procediment judicial per a la resolució de situacions de sobreendeutament; l’art. 4 l’extensió de la cancel·lació del passiu; l’art. 5 les mesures per a evitar els desnonaments que puguin produir una situació de manca d’habitatge; l’art. 6 les mesures per a evitar la pobresa energètica; l’art. 7, les mesures per a garantir la funció social de la propietat i augmentar el parc d’habitatges assequibles de lloguer; l’art. 8 el llindar màxim de despeses destinades a habitatge habitual i a subministraments bàsics; i l’art. 9 els terminis en què té que les administracions públiques tenen que resoldre els diferents tràmits. Igualment, la disposició addicional regula la cessió de crèdits garantits amb l'habitatge.

La llei també contempla, d’una banda, la modificació de la Llei 18/2007 del dret a l’habitatge, tot afegint tres lletres, e, f i g, a l'article 5.2; i dues lletres,iij, a l'article 124.2. També es contempla la presentació d’un projecte de llei de modificació de la Llei 18/2007 i d’un projecte de llei de refosa i millora de les disposicions legals vigents en matèria del dret a l’habitatge i de lluita contra la pobresa energètica.

I, per altra banda, la llei també contempla la modificació de la Llei 22/2010, del 20 de juliol, del Codi de consum de Catalunya, i afegeix un apartat, el 4, a l'article 132-4. Igualment, la llei

Finalment, la llei també estableix la obligació del Govern de presentar al Parlament, en el termini d’un any a comptar de l’entrada en vigor de la llei, d’un projecte de llei de modificació de la Llei 22/2010, del 20 de juliol, del Codi de consum de Catalunya, que desenvolupi les mesures contra el sobreendeutament dels consumidors relacionat amb l’habitatge habitual a què fan referència els articles 1, 2, 3 i 4 i de conformitat amb els principis definits per aquests articles.