Aprovat per la Resolució de 29 de juliol de 2015, publicada al BOE numero 191, d’11 d’agost de 2015

03/09/2015

D'acord amb l'Estratègia Espanyola d'activació per a l'Ocupació 2014-2016, els serveis i programes inclosos en el Pla Anual d'Ocupació per al 2015 que desenvolupin els Serveis Públics d'Ocupació s'han d'adreçar al compliment dels cinc objectius estratègics acordats en el si de la Conferència Sectorial d'Ocupació i Assumptes Laborals del 29 de juliol de 2014, i que són els següents:

A. Millorar l'ocupabilitat dels joves i desenvolupar el Pla d'Implementació de la Garantia Juvenil a Espanya.

B. Afavorir l'ocupabilitat d'altres col·lectius especialment afectats per la desocupació, en particular la dels més grans de 45 anys que siguin aturats de llarga durada i la dels beneficiaris del PREPARA.

C. Millorar la qualitat de la formació professional per a l'ocupació, que es tradueix en la seva major impacte en termes d'inserció i de millora en el rendiment en el lloc de treball.

D. Reforçar la vinculació de les polítiques actives i passives d'ocupació, com a forma d'oferir la millor protecció i vies de retorn a l'ocupació per a les persones en situació d'atur.

E. Impulsar l'emprenedoria com a part inseparable de l'activació i recuperació de l'ocupació.

Així mateix, tots els serveis i programes de polítiques actives d'ocupació i intermediació laboral s'emmarcaran en els sis Eixos, en els quals s'ordenen els 29 objectius estructurals definits en l'Estratègia Espanyola d'activació per a l'Ocupació 2014-2016. En la Conferència Sectorial d'Ocupació i Assumptes Laborals celebrada el 13 d'abril de 2015 es va presentar el text del Pla Anual de Política d'Ocupació per al 2015, i el mateix es va presentar a informe del Consell General del Sistema Nacional d'Ocupació en la reunió celebrada el 24 14 abril 2015. En aquesta mateixa Conferència Sectorial es van aprovar els criteris objectius de la distribució de fons per a l'any 2015 en matèria laboral dels Pressupostos Generals de l'Estat per a la seva gestió per les comunitats autònomes amb competències assumides, així com la seva distribució.