El Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques va publicar el passat 14 de setembre la Resolució de la Secretaria General de Coordinació Autonòmica i Local, per la què es defineix el Principi de Prudència Financera de les EELL de les operacions financeres que tinguin per objecte actius financers o la concessió d'avals, o altre classe de garanties públiques o mesures de suport extra pressupostari.

16/09/2015

La resolució s'estructura en dos capítols, referits a les condicions de prudència financera que resulten aplicables als avals, el primer d'aquells, i als actius financers, el segon. En tots dos casos es defineixen els respectius àmbits d'aplicació i les operacions que els integren, les relacions interadministratives que es concreten en la tramesa d'informació per part de les entitats locals i de seguiment i control per part del Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques, així com els possibles supòsits en què es requeriria l'autorització d'aquest.

Aquesta resolució entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al BOE, llevat dels límits previstos en l'apartat III del capítol primer que entraran en vigor el 31 desembre 2015.