09/10/2015

A l’Oficina Virtual de Coordinació Financera amb les Entitats Locals trobareu disponible l’aplicació per tramitar la sol·licitud del règim especial de reintegrament previst a la Disposició Addicional desena del RDL 17/2014, de 26 de desembre, que preveu el fraccionament del reintegrament del saldos deutors de la liquidació definitiva de l’exercici 2013 en la participació en els ingressos de l’Estat en un període de 10 anys.

L’aplicació d’aquest règim de devolució requereix de la presentació a través de mitjans telemàtics (aplicació Oficina Virtual) l’acord d’aprovació del Ple de la Corporació Local per part de l’interventor o secretari-interventor abans de l’1 de novembre de 2015. En la documentació annexa podreu trobar la guia que us ajudarà a complimentar els tràmits de sol·licitud a través de l’aplicació informàtica.

En el cas que les Entitats Locals no presentin la sol·licitud en el termini assenyalat se’ls aplicarà el règim general de reintegrament previst a la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat de l’any 2015.

Aquest règim especial de reintegrament el poden sol·licitar les ens locals que hagin presentat la liquidació dels pressupostos de la totalitat dels ens que integren la corporació local de l’exercici immediatament anterior al que es calculi aquesta, i prevegin complir a 31/12/2015 amb els objectius d’Estabilitat Pressupostària, límit del deute públic, i PMP establert a la legislació vigent, d’acord amb la informació de l’execució pressupostària corresponent al tercer trimestre de 2013.

No es poden acollir a aquest règim especial de reintegrament els municipis inclosos a l’art. 39.1 del RDL 17/2014.