El Departament d’Empresa i Ocupació, mitjançant el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) destina enguany 2.000.000 d’euros a les entitats locals perquè accedeixin a les subvencions destinades al Programa de Projectes Innovadors i Experimental

19/10/2015

Aquest Programa pretén crear nous llocs de feina donant resposta a les necessitats específiques de cada territori. Per fer-ho desenvolupa intervencions que tracten d’afavorir la innovació en el desenvolupament local, l’activitat dels sectors productius i, en definitiva, l’ocupabilitat.

La intenció és crear nous llocs de feina donant resposta a les necessitats específiques de cada territori. Els projectes a què el SOC doni suport han de ser necessàriament fruit de les dinàmiques de concertació territorial existent. La subvenció màxima per sol·licitud és de 150.000 euros.

Les entitats beneficiàries són les entitats locals amb lideratge territorial que, a partir d’una planificació concertada amb els principals agents socioeconòmics del territori, tinguin prèviament identificats projectes innovadors i experimentals en l’àmbit de l’ocupació i el suport al teixit productiu que vulguin executar.

Entitats beneficiàries

En concret, poden demanar les subvencions els ajuntaments, consells comarcals, els seus organismes autònoms i entitats en matèria de promoció de l’ocupació i desenvolupament locals, dependents o vinculades a aquells, que representen municipis de més de 20.000 habitants.

També poden sol·licitar-les les entitats jurídiques de creació voluntària d’àmbit supramunicipal per part d’administracions públiques amb competències en promoció de l’ocupació i desenvolupament local que abastin un territori de més de 10.000 habitants.Aquestes entitats locals hauran d’haver obtingut anteriorment una subvenció en el marc del Programa de suport i acompanyament a la planificació estratègica.

Per últim, també podran participar en aquest Programa aquelles entitats locals amb competència en matèria de promoció de l’ocupació que, atenent a una realitat econòmica i ocupacional diferenciada, disposin d’instruments de planificació territorial en l’àmbit de l’ocupació i el desenvolupament local.