Dos-cents electes locals es van aplegar al Saló del Tinell de Barcelona en la XXVI Assemblea General de la Federació de Municipis de Catalunya que, entre d’altres qüestions, va elegir el Consell Nacional i el Comitè Executiu de l’entitat (vocals, vicepresidents i president)






30/10/2015

L’acte d’obertura de l’assemblea va anar a càrrec de Xavier Amor, president de l’FMC; Neus Munté, vicepresidenta del govern i consellera de Benestar Social i Família de la Generalitat; i Ada Colau, alcaldessa de Barcelona.

En el decurs de l'assemblea, Xavier Amor va presentar la Memòria d'activitats i de gestió de la Federació de Municipis durant aquest 2015, que va estat aprovada per unanimitat. També van estar aprovats per unanimitat els comptes anuals de l’exercici 2014.

Així mateix, es va aprovar per unanimitat la constitució d’una comissió redactora composada pel president, els vicepresidents de l’entitat, i el secretari general per elaborar una proposta de modificació dels Estatuts de l’FMC, a elevar a l’Assemblea general per a la seva aprovació.

També es va aprovar un acord sobre el futur del municipalisme català en el sentit de començar a debatre sobre la unitat del municipalisme català.

En l’acte de cloenda, van intervenir el reelegit president de l’FMC, Xavier Amor; Oriol Illa, president de la Taula d’Entitats del Tercer Sector; Mercè Conesa, presidenta de la Diputació de Barcelona; Abel Caballero, president de la FEMP i Meritxell Borràs, consellera de Governació de la Generalitat de Catalunya.