En la cloenda de l'Assemblea de l'FMC, la consellera de Governació va lamentar que l'Estat no hagi resolt el finançament dels ajuntaments i va advocar per treballar conjuntament, des del Govern i els municipis, per recuperar el prestigi de la política






26/10/2015

La consellera de Governació i Relacions Institucionals, Meritxell Borràs, va presidir la cloenda de la 26a Assemblea General Ordinària de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC). La consellera va felicitar el president per la seva reelecció i a la resta de persones escollides i va agrair la feina "imprescindible” de la Federació de Municipis i la bona col·laboració i entesa que hi ha hagut entre aquesta entitat municipalista i el Govern de la Generalitat.
 
La titular de Governació va fer una crida a recuperar el prestigi de la política i de la vocació de servei públic. Al mateix temps, va denunciar que, després de 36 anys, el Govern de l’Estat no hagi resolt el finançament dels ajuntaments: Borràs va recordar que en els darrers anys els ajuntaments han hagut de reduir el seu pressupost a nivells de fa 15 o 20 anys, mentre que les necessitats i els serveis són avui molt més cars. Per això, va dir, "és injust que no es vulgui parlar de millorar el finançament municipal i que, a més, s’acusi als ajuntaments i a la Generalitat de malbaratar recursos". En aquest sentit, va advocar perquè els ajuntaments i la Generalitat treballin junts "des de la confiança, la lleialtat i el respecte” per dibuixar un nou marc normatiu més favorable i per una nova forma de governar que permeti retrobar el prestigi perdut de la política.