L'alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, és el nou president del Consorci Localret escollit per l'Assemblea General de Localret reunida dijous 29 d'octubre a Manresa, rellevant en el càrrec l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, qui ha estat president de Localret des de 2011 i que no havia optat a la reelecció






30/10/2015

L’Assemblea ha reunit més de 150 representants del món local català que han donat suport a la candidatura encapçalada per l’alcalde de Martorell. A més del relleu a la presidència, també s'ha procedit a la renovació dels òrgans de govern del Consorci. D’aquesta manera acompanyen Xavier Fonollosa en la direcció de Localret com a vicepresidents: l’alcalde d’Alella, Andreu Francisco; l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz; el primer tinent d’alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello; i Joan Carles Garcia Cañizares, diputat delegat d’Hisenda, Recursos Humans, Processos i Societat de la Informació de la Diputació de Barcelona.

Fonollosa va agrair la confiança dels alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores per exercir la presidència de Localret assegurant que assumeix aquesta responsabilitat amb humilitat i que espera estar a l’alçada dels que l’han precedit. Va afegir que "ens esperen reptes il·lusionants en el desenvolupament de les noves tecnologies al servei dels municipis i amb l'objectiu inequívoc de millorar els serveis que prestem des dels ajuntaments a la ciutadania".

En la inauguració d'aquesta Assemblea hi va participar, en representació de la Federació de Municipis de Catalunya, Joan Salom, alcalde de Tona i vicepresident de l'FMC; acompanyat per l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent; i Miquel Buch, president de l'ACM i alcalde de Premià de Mar.

La seva intervenció es va centrar en els grans objectiu s de l'Estratègia Unió Europea 2020, concretament en relació a la innovació i els recursos tecnològics. Salom va afirmar que treballar colze a colze, sector públic i sector privat, per assolir els objectius de la Estratègia UE 2020 és una prioritat: "per això, quan es generen xarxes com les smart’s citys hi som i ens comprometem"

Va acabar el seu parlament confirmant com Localret ha contribuït – i molt – a avançar el nostre sector públic local en moltes coses. I estem segurs que ho continuarà fent. La seva utilitat dependrà en gran part en constituir una xarxa ben trenada amb la complicitat de les associacions municipalistes i amb la resta d’institucions catalanes, i va afegir: "compteu amb la nostra participació activa i la nostra col·laboració".

Localret és el Consorci local format per les administracions locals de Catalunya per actuar, de manera coordinada i unitària, davant el desenvolupament de les xarxes i els serveis de telecomunicacions, així com en l’aplicació de les TIC per millorar l’acció dels governs locals en l’impuls de la societat de la informació.