Organitzades per la Direcció de Relacions Internacionals de la Diputació de Barcelona, el 18 de novembre

10/11/2015

L'objectiu d'aquestes Jornades és impulsar un espai de reflexió política al voltant dels principals temes d'actualitat europea i el seu impacte en els governs locals. Els reptes, oportunitats i posició dels municipis a Europa són el centre d'aquesta reflexió. Aquestes XX Jornades de la UE tractaran de l'Agenda Energètica i els Fons Estructurals d'Inversió Europeus: Oportunitats per als Governs Locals.

La Comissió Europea va adoptar el febrer de 2015 un marc estratègic per  donar flexibilitat a la Unió Energètica amb una política prospectiva en matèria de canvi climàtic. Aquesta estratègia té com a principal objectiu reduir la dependència energètica, promoure el flux lliure d'energia entre fronteres, impulsar l'eficiència energètica i recolzar la transició a una economia hipocarbònica.

Aquesta línia prioritària es reflecteix en el pressupost comunitari (Fons Estructurals d'Inversió) i el Programa Operatiu. Tot això ajudarà als Estats membres, regions, governs locals i ciutats a implementar i promoure inversions en el seu territori revertint en edificis eficients, utilització d'energies renovables, xarxes intel·ligents i transport urbà sostenible, així com en la disminució de costos i la creació d'ocupació, ajudant i promocionant les pimes.

Aquesta jornada vol oferir elements de reflexió sobre l'Agenda Energètica Europea i l'impacte que pot tenir en els governs locals, i sobre com iniciatives com el Pacte d'alcaldes i el Mayor Adapt, entre d'altres, poden esdevenir eines per combatre el canvi climàtic, estimular l'economia i l'eficiència energètica als territoris.