L’Ordre HAP/2427/2015, de 13 de novembre, té per objecte establir les bases per a la selecció de les Estratègies DUSI susceptibles de rebre ajuts FEDER en el període 2014-2020; i s'estableixen els terminis i condicions de participació en la primera convocatòria d'Estratègies DUSI

19/11/2015

L'articulat d'aquesta ordre s'estructura en tres capítols. Les bases reguladores estan incloses en els capítols I i II, mentre que la primera convocatòria d'ajuts està inclosa en el capítol III. El capítol I recull disposicions de caràcter general, fixant, entre d'altres aspectes, els objectius, les característiques dels ajuts, l'àmbit territorial, les entitats beneficiàries, els requisits generals. El capítol II estableix el procediment de gestió dels ajuts. En el capítol III, es disposa la primera convocatòria dels ajuts i es determina l'import destinat a la mateixa i el termini de presentació de sol·licituds

L’ordre té un doble objectiu: a) d'una banda, articular la presentació, i establir els criteris per a l'anàlisi i selecció d'Estratègies de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat susceptibles de rebre ajuts FEDER en 2014-2020, a càrrec del POCS. Aquestes Estratègies han de contemplar els cinc reptes següents: econòmics, ambientals, climàtics, demogràfics i socials, d'acord amb el que disposa l'article 7.1 del Reglament FEDER, per afavorir el desenvolupament urbà sostenible, d'acord amb els principis i orientacions estratègiques dels Fons EIE; i, b) d'altra banda, les Estratègies constituiran el marc per a la posterior selecció per part de les entitats beneficiàries de les operacions a desenvolupar a la ciutat o àrea funcional definida en cada cas, les quals seran cofinançats per mitjà de les ajudes concedides a través de la present convocatòria.

Aquests ajuts s'atorguen de conformitat amb l'article 23 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions. I els ajuts atorgats revestiran la forma de subvencions.

Aquesta orde regula el procediment de concessió, en règim de publicitat, transparència, objectivitat, i concurrència competitiva.

Les operacions seleccionades es cofinançaran amb recursos del FEDER. Les taxes de cofinançament aplicables per a cada comunitat autònoma on s'implementin les Estratègies, seran les que figuren en el punt 55 de les Conclusions del Consell Europeu de 7 i 8 de febrer de 2013, sobre el Marc Financer Plurianual.

El termini per a la presentació de sol·licituds serà de quaranta-cinc dies des de la publicació al BOE de l’ordre (1 de gener de 2016).