El president de la FEMP, Abel Caballero, ho ha manifestat en acabar la reunió de la junta de govern de la FEMP que hi ha moltes interpretacions però no hi ha garanties jurídiques d’aturada de l’entrada en vigor de l'LRSAL. A l'esmentada junta de govern hi ha assistit el president de l'FMC, Xavier Amor, que ha recolzat aquesta reclamació i ha avançat que l’FMC exigirà de forma contundent la derogació d’aquesta reforma local regressiva i antisocial






24/11/2015

El president de la FEMP, Abel Caballero, ha insistit en la seva reclamació al govern de 'garanties totals' sobre l'ajornament de l'entrada en vigor de la reforma local en allò que afecta la prestació de serveis socials.

"L'1 de gener- ha assegurat- s'ha convertit en una data senyalada en aquesta institució, perquè és el dia en el qual la Llei que reforma l'Administració local estableix com a data d'entrada en vigor de la pèrdua de les competències socials als ajuntaments d'Espanya”.

I encara que, segons ha recordat, el Secretari d'Estat hagi comunicat per carta que la norma no serà d'aplicació fins que no s'hagi determinat un nou sistema de finançament autonòmic i local, "una carta no paralitza una llei. Reclamem garanties i un mecanisme legal que ho asseguri".

També ha al·ludit a l'informe remès des del govern amb la interpretació en el mateix sentit de l'Advocat de l'Estat, indicant que una interpretació no ofereix garanties, i "volem garanties al 100%”, perquè, al final, "seran els interventors municipals els qui decideixin que no s'aplica aquesta despesa". La situació s'agreujarà ja que les comunitats autònomes tampoc no voldran assumir-ho, i el resultat "serà un drama al país perquè serien dos milions i mig de persones les que deixarien de percebre prestacions socials”.

Abel Caballero ha explicat que la prova que evidencia que les interpretacions no són garantia suficient es mostra en el fet que diverses comunitats autònomes (Galícia, Comunitat Valenciana, Castella i Lleó o Madrid, entre d'altres) ja han legislat de cara a ajornar l'entrada en vigor de la llei en aquest punt: "després, si hi ha comunitats autonòmiques que han de legislar, és obvi que no hi ha cap seguretat".

Finalment, en aquest mateix àmbit, Abel Caballero s'ha referit al Grup Popular de la FEMP assenyalant que "saben que l'LRSAL és una errada immensa i que retalla els ajuts socials als ciutadans més desafavorits, però tracten d'ocultar-ho per interessos electoralistes”. Caballero ha conclòs indicant que "aquesta actitud no és nova, al PP no li agrada la política social”.