El propòsit del món local per posar fi a aquesta realitat és ferm, per això demanem poder consensuar un manifest i organitzar un acte unitari de defensa del govern local i la seva tasca

27/11/2015

El tracte del govern central envers el món local ha estat marcat, durant els últims quatre anys, per una actitud de menyspreu i de desconfiança.

Aquest menysteniment s’ha materialitzat amb l’aprovació de la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local. Una norma que ataca de forma directa l’autonomia local, la capacitat d’autoorganització i d’autogovern de l’administració local, i, el que encara és més important, els serveis que prestem a les persones.

La resposta del món local a aquesta norma ha estat la unió. 850 ajuntaments catalans (2400 de tot l’Estat) vam presentar, conjuntament, un conflicte en defensa de l’autonomia local contra LRSAL davant del TC.

El proper 20D s’obre un nou escenari de relació amb el món local, per això demanem un compromís de les forces que concorren a aquests comicis de derogació de La Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local (LRSAL)

El propòsit del món local per posar fi a aquesta realitat és ferm, per això demanem consensuar un manifest i organitzar un acte unitari de defensa del govern local i la seva tasca.