El Plenari del Consorci de la Zona Franca ha aprovat el seu pressupost, que preveu destinar 26,6 milions d’euros a reactivar la urbanització de les antigues Casernes de Sant Andreu i construir habitatge al barri de la Marina






09/12/2015

L’Ajuntament de Barcelona i el Consorci de la Zona Franca han acordat reactivar la urbanització de les antigues Casernes de Sant Andreu i construir nou habitatge al barri de la Marina amb una partida de 26,6 milions d’euros.

El protocol signat preveu que el Consorci cedeixi a l’Ajuntament 4 finques d’equipaments i d’habitatge de dotació, amb una superfície total de 6.200 m2 i 23.000 m2 de sostre en l’àmbit de Casernes, així com la cessió de 44 habitatges de protecció al barri de La Marina. A canvi, l’Ajuntament assumirà el cost de 13 milions d’euros de les obres d’urbanització de Casernes.

En les finques per a equipaments que es cedeixen al municipi està previst construir-hi un edifici d’habitatges de dotació per a gent gran (Parc de les Casernes - Vial Verd); un centre cívic i un altre edifici d’habitatges per a gent gran (entre Rambla d’Equipaments - Passatge Est - c/Palomar); una escola bressol i un edifici d’habitatge de dotació (c/ Coronel Monasterio) i un edifici administratiu (c/Coronel Monasterio - c/ Palomar).

L’acord preveu també que el 2016 el Consorci iniciï les obres del primer edifici per al reallotjament de les 68 famílies del barri afectades per les obres d’urbanització. Segons el pressupost aprovat avui, el Consorci preveu invertir 18,6 milions d’euros en la construcció d’habitatge públic a l’àmbit de Casernes, i 7,9 milions més al barri de La Marina.

L’alcaldessa, i presidenta del Consorci de la Zona Franca, Ada Colau, ha qualificat l’acord d’històric perquè "es desencalla una situació que porta molts anys afectant els veïns i veïnes de Sant Andreu”, que han vist paralitzat, durant 12 anys, un projecte que preveia uns equipaments i habitatge públic en aquell entorn.