Aquestes conferències s'han realitzarat a tota Catalunya durant els mesos de gener, febrer i març de 2016






08/01/2016

Un dels elements del bon govern i del bon funcionament de la democràcia local es basa en la confiança en la integritat de les persones que han estat elegides per exercir la representació política. L’exercici del poder públic d’acord amb els principis d’objectivitat i respecte a l’interès general esdevé sempre un requisit per a garantir el dret a una bona administració, entès com a protector d’una gestió del patrimoni i dels recursos públics amb honestedat, eficàcia, eficiència i austeritat.

La Federació de Municipis de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis i Comarques i l’Oficina Antifrau de Catalunya, us presentem la sèrie de conferències-debat "El paper dels electes locals en la lluita contra la corrupció”, que es realitzaran a tot Catalunya en els propers dies. L’objectiu és tractar el paper pro-actiu que tenen els electes locals en les tasques de prevenció i adequació de conductes d’acord amb les exigències del bon govern i de la bona administració. Al mateix temps, les conferències pretenen respondre a les preguntes que sovint es plantegen alcaldes i alcaldesses, regidors i regidores, equips de govern i plens municipals, d’acord a la demanda, cada vegada més exigent, de la ciutadania de fomentar la integritat de les seves institucions.

L’Oficina Antifrau de Catalunya es va posar en contacte amb els ajuntaments de més de 20.000 habitants per oferir aquestes conferencies-debat amb l’objectiu d’iniciar un procés de sensibilització al propi ajuntament. Amb la present convocatòria us oferim la possibilitat de participar en una sessió oberta a tots els municipis.

El 21 de gener, al Museu d'Història de Barcelona - Sala Martí l’Humà – Pl. del Rei, s/n de Barcelona

El 28 de gener, al Consell Comarcal del Baix Ebre - C/ Barcelona, 152 de Tortosa

L'11 de febrer, al Telecentre, de La Seu d'Urgell

El 18 de febrer, a la Diputació de Tarragona – Sala Santiago Costa

El 25 de febrer, a la Casa de Cultura de Girona – Aula Magna

I, el 3 de març, a la Sala d'Actes de la Diputació de Lleida