Poden optar a les subvencions les empreses i les entitats públiques o privades sense ànim de lucre, que duguin a terme les activitats que estableix la base 1 i compleixin els requisits que estableix la base 3

29/12/2015

S'estableixen tres modalitats diferents:

a) Festivals, mostres i cicles audiovisuals d'interès industrial i alt impacte de públic i sectorial. S'inclouen en aquesta categoria les activitats que demostrin viabilitat econòmica i diversificació en les fonts de finançament i que impliquin un retorn econòmic i de caràcter industrial per al sector audiovisual a Catalunya.

b) Festivals, mostres i cicles audiovisuals d'interès cultural específic. S'inclouen en aquesta categoria els festivals, mostres i cicles que donin a conèixer àmbits poc coneguts de l'audiovisual, obres audiovisuals de difícil accés al mercat o temàtiques d'interès social.

c) Festivals, mostres i cicles audiovisuals que dinamitzin culturalment el territori. S'inclouen en aquesta categoria les activitats de difusió de la cultura audiovisual i cinematogràfica que es duguin a terme en zones de Catalunya on no hi hagi una oferta suficient d'activitats en l'àmbit audiovisual.

Un mateix festival, mostra o cicle audiovisual només pot optar a una de les modalitats que estableix el punt 1.

Queden exclosos de les subvencions previstes en aquestes bases els esdeveniments de caràcter musical o teatral que utilitzin el suport audiovisual, així com les activitats de formació en l'audiovisual, com per exemple jornades, congressos, tallers, màsters i qualsevol altra iniciativa que pretengui el reconeixement públic d'algun aspecte de l'audiovisual i que estigui promogut des de l'àmbit acadèmic, així com les mostres de cinema que tinguin com a objecte específic l'entreteniment a l'aire lliure.

Tampoc són objecte de les subvencions previstes en aquestes bases els festivals, mostres i cicles audiovisuals amb un pressupost superior a 1.500.000,00 euros.